• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • More
Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré

Helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré

Idag bjuder vi på helstekt oxfilé med svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré. Denna rätt en smakrik balans mellan de olika komponentena. Oxfilén står i centrum med sin köttiga och saftiga karaktär, medan svart olivröra, färska fikon och blomkålspuré kompletterar den perfekt. Denna kombination av smaker – salt, söt, nötig och saftig – skapar en minnesvärd matupplevelse som tillfredsställer både smaklökar och ögat. Det är en perfekt rätt för att imponera på dina gäster vid en speciell middag eller tillfälle.

Hallonglass med mini-maränger, kaksmul och hallonpärlor

Hallonglass med mini-maränger, kaksmul och hallonpärlor

En imponerande vacker dessert att servera till årets sista middag. Det fina med den är att, om vill du hålla det riktigt enkelt men ändå imponera, kan du köpa färdiga maränger och glass. Då behöver du bara göra hallon-pärlorna.

Foto: Helen Pe

Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap

Risgrynsgröt med frukt och stjärnanissirap

En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple.

Jordgubbs­kola

Jordgubbs­kola

En favoritkola med smak av jordgubbar.

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

Chokladgran med torkad frukt, nötter och frön

En vacker och god julgodis bjuder vi på idag – chokladgran med torkad frukt, nötter och frön! Receptet kommer från vår bok Vinterns söta.

Friterade kronärtskockshjärtan med misodip

Friterade kronärtskockshjärtan med misodip

De lite syrliga kronärtkockshjärtan passar perfekt att doppa i den salta misodippen. Extra goda blir de också genom att friteras lite krispiga.

Foto: Lisa Björner

Chiligratinerad hummer och sallad med kanderade citronskal och parmesan

Chiligratinerad hummer och sallad med kanderade citronskal och parmesan

Hummer är ju en självklarhet på nyårsafton. Om inte annat för att det är bra pris på den då… Fast gott är det ju också. Speciellt om man serverar den på följande vis: chili- och vitlöksgratinerad med en sallad med kanderade citronskal och parmesan. Passar utmärkt som förrätt eller lättare varmrätt.

Citronsufflé med sorbet och kanderade citronskal

Citronsufflé med sorbet och kanderade citronskal

Vi gör denna härliga ”retro-dessert” med citron – men lyckas du hitta (eller göra själv) någon annan citrussorbet så använd gärna den smaken. Byt då ut de kanderade skalen och de rivna skalen i sorbeten till den citrusfrukten. Tänk på att sufflén måste göras ”à la minute”, dvs precis när den ska serveras.

Foto Helen Pe

Mjuk pepparkaka med apelsin och lingon

Mjuk pepparkaka med apelsin och lingon

Idag bjuder vi på denna saftiga och goda mjuk pepparkaka med smak av apelsin och lingon.

Blana - Messmörsgrädde

Blana - Messmörsgrädde

Blana eller mesefil (beroende var i landet du bor) är något så enkelt som messmör blandat med vispad grädde. Traditonellt äts den bland annat på tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, te x till skinkan eller köttbullarna. Personligen tycker vi att den passar bäst som dessert tillsammans med lite frukt - och kommer definitivt serveras hos oss på julafton!

Sill med ingefära, apelsin och lingon

Sill med ingefära, apelsin och lingon

En vacker och god sill med juliga smaker. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.